Сврзани статии: Bird: Измаменият американец Бретшнайдер е директор на офшорката на

...
Сврзани статии: Bird: Измаменият американец Бретшнайдер е директор на офшорката на
Коментари Харесай

Асен Василев нямал нищо общо нито с Чаталджа, нито с офшорки

Сврзани публикации: Bird: Измаменият американец Бретшнайдер е шеф на офшорката на Асен Василев

Финансовият министър Асен Василев отхвърли пред Нова телевизия каквато и да е връзка с имотния скандал с някогашната партийна централа на " Продължаваме промяната " на ул. " Чаталджа " №3 в София и съобщи, че завежда дело против журналиста Атанас Чобанов и “Бърд ”.

Василев заявява, че от май 2021 година не е притежател на офшорната компания, която в началото купува постройката на “Чаталджа ”. Собственик е Себастиян Бретшнайдер, който би трябвало да впише смяната, изясни Василев.

“Познавам Себастиян Бретшнайдер от 10-15 година Той беше вложител в компанията, в която работех ”, съобщи Василев и описа, че по принцип работел с 2 компании - едната, която държи интелектуалната благосъстоятелност и втора, която е записана в България. “Двете компании бяха трансферирани на Марио Сотиров и Себастиян през 2021 година и оттогава нямам нищо общо. Преди две години и половина излязох от тази компания ”, повтори Василев.

Бретшнайдер е предявил иск, само че по него няма правосъдно решение. “Не е минал през арбитраж, през съд ”, съобщи Василев. Той изясни, че е приказвал със Сотиров и юриста на Бретшнайдер. “Има покупател, който желае да купи външната компания, и се пробват да се схванат кой какъв брой ще вземе ”, твърди Василев.

Финансовият министър съобщи първо, че не познава кралицата на винетките Станислава Арнадова, само че не отхвърли, че тя е поискала да няма социална поръчка за винетките, а два месеца по-късно е купила  къщата на “Чаталджа ”.

Според Василев в това няма нищо неправилно, защото “покупката е под пазарната цена ” /3800 евро на кв.м./

" Промяната " пък наела къщата откакто била продадена, само че Василев нямал нищо общо и с това, защото излязъл от съвещанието на партийното управление, когато съпартийците му дали своят вот това.

Инфо: segabg.com, NOVA

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР